Nyere forskning viser, at kalve vokser så meget som 1.500 gram pr. dag. Men det kræver god råmælksforsyning og masser af mælk i mælkefodringsperioden. Det fastslår Ole Rasmussen, kvægdyrlæge, Ribeegnens Dyrlæger, Dyrlæger & Ko.

- Det er velkendt, at raske kalve altid har været lettere at passe end syge kalve, og at der er bedre økonomi i levende kalve end døde kalve. Men - at der nu er mange forskningsmæssige beviser på, hvor stor en betydning sunde kalve og høj tilvækst har for mælkeproduktionen senere i livet - det er noget andet, understreger Ole Rasmussen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge forskningsresultaterne vil op imod 1.500 gram tilvækst pr. dag i mælkefodringsperioden øge mælkeproduktionen i både første og anden laktation.

- Der skal blot være to forudsætninger tilstede: Et minimum af sygdom og passende høj foderstyrke, pointerer Ole Rasmussen.

Læs mere om Ole Rasmussens anbefalinger til, hvordan man opnår en høj tilvækst hos kalvene i det nyeste nummer af Bovilogisk, der udkommer fredag den 19.april. Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden læses på www.bovilogisk.dk. Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen.

Der kan bestilles abonnement på www.bovilogisk.dk eller 7620 7970.