Jagten på alternative proteinkilder har fået forskere til at udforske grønne bladbælgplanter. Her har lucerne vist sig at være en lovende mulighed som en flerårig lokalt dyrket, bæredygtig proteinkilde, der kan høstes flere gange om året. Det skriver DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug ved Aarhus Universitet på sin hjemmeside.

Forskere fra Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet har testet fordøjeligheden af RuBisCO-protein fra lucerne i forskellige renhedsgrader for at undersøge den grønne bælgplantes potentiale som en alternativ proteinkilde.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.