Abonnementsartikel

Med satellitfoto, biomassekort og N-sensor analyse kan du med programmet Atfarm let opnå N-optimum.

Det er efterhånden udbredt viden, at en gradueret tildeling af kvælstof på marken giver en række fordele. Ved at justere din gødningsstrategi efter hvor lidt eller hvor meget dine afgrøder har behov for kvælstof, opnår du blandt andet øget udbytte, bedre balance, mindre udvaskning, reducering af lejesæd og i sidste ende økonomisk fordel. Nu kan du opnå N-optimum i marken ud fra satellitfoto, biomassekort og N-sensor analyse og beregning, og det er ret lige til. For Flemming S. Christensen var Atfarm det, der skulle til for rigtig at komme i gang med præcisionsgødskning. Atfarm er en online web-app til optimering af kvælstoftildelingen.

- Vi har kørt med GPS og spreder til graduering siden 2010, men har ikke kunnet få det til at virke og kunne heller ikke se en økonomi i det, siger Flemming S. Christensen og fortsætter:

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.