Vinderen af Tractor Of The Year konkurrencen er fundet. Det blev Claas Axion 850 der løb med den fornemme pris.

Prisen er netop blevet uddelt på Agritechnica 2013.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Claas Axion 850 er topmodel i Claas’ anden generation af Axion 800-serien. Traktoren skiller sig væsentligt ud fra den første generation, og det er i princippet kun Hexa-shift transmissionen samt den affjedret-foraksel der går igen fra den forrige Axion-serie.

Den nye Axion 800 skiller sig ud med en helt ny motorleverandør, idet der nu ligger en FPT motor (Fiat Powertrain Technologies) under den grønne motorhjelm. Motoren lever som den eneste i Tractor Of The Year finalistfeltet op til Tier 4 final kravene. 

Maskinbladets PowerGear har været af sted med Claas Axinon 850 i efteråret 2013, og du kan klikke HER for at se, hvad PowerGear mener om Tractor Of The Year 2014.

22 lande stemmer

Juryen i Tractor Of The Year består af 22 forskellige dommer fra 22 forskellige lande.

Hvert af de 22 jurymedlemmer stemmer på deres foretrukne traktor, og på den måde udvælges de syv nominerede, som indgår i den endelige bedømmelse.

Her vurderer juryen motor, transmission, standarden af det elektroniske udstyr, hydraulikken, kabinekomforten, innovative tekniske features, design, forholdet mellem hestekræfter og pris og andre relevante forhold.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De øvrige finalister

Tractor Of The Year 2014 finalisterne var følgende:

Fendt 516 Vario.

John Deere 6090 RC.

Kubota M110 GX.

Lamborghini Nitro 130 VRT.

Massey Ferguson 6616.

New Holland T8.420 AutoCommand.