Det dårlige resultat hos Hjallerup Maskinforretning skyldes til dels den korte og tørre høst i 2018 og nyetableringen af maskinforretningens afdeling i Randers, der ikke har levet op til forventningerne, fortæller direktør Morten Bordvik.

- Sæsonen var ikke den bedste for en forretning som vores, der lever af service, reparation og salg af reservedele, siger Morten Bordvik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tilbage i 2015 viste regnskabet også et negativt resultat på 1.868.000 kroner.

Ledelsen skriver i sin kommentar til regnskabet for 2017/2018.

Investeringslysten i starten af året var god, men efterhånden som tørken og den deraf følgende meget negative omtale i både den almindelige presse samt fagpressen satte ind, bremsede vores kunder i løbet af sommeren deres planlagte investeringer. Dette har medført, at vores lagre af både nye og brugte maskiner er større end forventet, samt at vi ikke har opnået vores salgsmål, hvorfor vi også har optjent mindre bonus end forventet.

I 2017 viste koncernen et positivt resultat på 1.943.000 kroner.

Aars-afdelingen lukkede

Hjallerup Maskinforretning åbnede ny afdeling i Randers i februar 2018.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi regnede med at køre med 10-12 ansatte, men vi har haft svært ved at finde de rette folk for at få forretningen op i fuld gear. Vi kører i dag med seks ansatte, som er et godt team, men vi har et håb om, at tingene fremadrettet udvikler sig positiv i forhold til ansættelser, fortæller Morten Bordvik.

Hjallerup Maskinforretning besluttede at lukke Aars-afdelingen i november 2018.

- Vi opnåede ikke den ønskede resultat og havde også her rekrutteringsproblemer, så det tog vi konsekvenserne af og flyttede medarbejderne og aktiviteterne til afdelingen i Støvring, fortæller direktøren.

I dag har Hjallerup Maskinforretning afdelinger i Randers, Støvring, Hjørring og Hjallerup.

Hjallerup Maskinforretning er en af landets største forhandlere af Massey Ferguson, Fendt og Valtra-traktorer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I løbet af 2019 forventer koncernen at justere medarbejderstaben med 10 procent til at beskæftige lidt over 100 ansatte samlet i alle afdelinger.

Selskabets ledelse forventer et resultat for det kommende regnskabsår i niveauet 1-3 millioner kroner. Tilpasning og rationalisering af hele virksomheden fortsætter også i det kommende år for at imødekomme den fortsat svære markedssituation, skriver ledelsen i en kommentar til årets resultat.