Hvordan får man mest indflydelse på vilkårene for landbruget? Hvordan får man det bedste netværk? Og hvorfor skal man bruge penge på kontingent til en interesseorganisation?

Det diskuterer LandboUngdoms Peter Kock og Østjysk Landboforenings Henrik Nielsen med hinanden og tilhørerne til LMO Teamdag arrangeret af LMO og LandboUngdom. Det skriver LandboUngdom i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Deltagerne er agrarøkonom-studerende, fremtiden i dansk landbrug, og Peter Kock og Henrik Nielsen vil forsøge at få dem til at blive medlem af en interesseorganisation. Selvfølgelig helst den de selv repræsenterer.

- Jeg vil gerne fortælle de unge, hvor vigtigt det er at være medlem af en landboforening og dermed også Landbrug & Fødevarer, siger Henrik Nielsen, formand for Østjysk Landboforening.

- Bliver du medlem hos os, er du medlem af en interesseorganisation, der påvirker de politiske rammevilkår, der bare er rigtig vigtige for os landmænd, fortsætter han.

LandboUngdom for de unge

Peter Kock lægger fokus på, at LandboUngdom udelukkende er til for de unge.

- Vi er den eneste foreninger i Danmark, der udelukkende varetager de unges interesse. Vi skal overhovedet ikke tænke på andre end de unge, og det gør, at vi kan specialisere os, siger LandboUngdoms formand Peter Kock.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi arbejder hårdt for bedre vilkår for unge i forbindelse med generationsskifte og etablering, og vi vil gerne have inddraget så mange som muligt i det politiske liv, også i landboforeningerne.

Kort vej til toppen i Landbrug & Fødevarer

Henrik Nielsen fra Østjysk Landboforening erkender, at der hersker en fordom blandt unge i forhold til et medlemskab af en landboforening.

- Nogle unge tænker måske, at et medlemskab blot er at sende penge til en stor mastodont, men faktisk er der ikke ret langt fra medlemmet til toppen, fortæller Henrik Nielsen.

- Oplever man et problem, kan man gå videre med det til sin landboforening, og så vil vi sørge for at få det båret videre af de rigtige kanaler. Og i mange tilfælde også få det ændret. Det vil jeg give eksempler på til temadagen, siger han.

Medlemskab er det vigtigste

Peter Kock fra LandboUngdom håber selvfølgelig, at flest mulige agrarøkonomstuderende er medlem af foreningen, hvor han er formand. Men faktisk er det vigtigste for ham, at de unge bare melder sig ind et eller andet sted.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Man skal finde den interesseorganisation, der bedst varetager ens interesser, og så skal man støtte den. Det vigtigste er, de unge er medlem af et eller andet, siger Peter Kock.

- Og min fornemmelse er faktisk, at man gerne vil engagere sig, men de unge skal kunne se, at der er kort vej til indflydelse, og de skal kunne se, at de reelt får noget ud af deres medlemskab. Det arbejder vi på at gøre endnu tydeligere i LandboUngdom.

Temadag om etablering og ledelse

LMO Temadag forsøger at ruste de unge landmænd til det virkelige liv . Udover debatten mellem Peter Kock og Henrik Nielsen er der blandt andet oplæg fra en ejendomsmægler, en virksomhedsrådgiver og Væktsfonden, og deltagerne bliver klogere på etablering, ledelse og det at træffe vigtige valg som landmand, skriver LandboUngdom.

Arrangementet finder sted onsdag den 22. november hos LMO i Søften ved Aarhus.