Superlativerne stod nærmest i kø i Maskinbladets omtale tidligere på måneden af svinestaldprojektet "Den Sorte Diamant" ved Give. Byggeriet af en 2231 kvadratmeter stor svinestald med en væghøjdepå 6,9 meter vakte opsigt, men nu er stjernestøvet falmet, fordi entreprenøren har indstillet arbejdet.

- Den korte melding er, at vi mangler betaling fra AC Farming, fortæller Martin Rindom, direktør for landbrugsdivisionen hos entreprenørfirmaet Gråkjær, til Maskinbladet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I løbet af de sidste par uger har vi forsøgt at finde en løsning med ledelsen og ejerne af AC Farming, men vi er ikke kommet i mål. Derfor forlod vi byggepladsen i torsdags, og vi har aflyst Åbent Hus-arrangementet på fredag, tilføjer han.

Tavs bygherre

Maskinbladet har været i kontakt med AC Farming, som ikke ønsker at udtale sig på nuværende tidspunkt. COO og medejer Jonas Juhl oplyser dog, at der kommer en officiel udmelding på et senere tidspunkt.

Om og i så fald hvornår arbejdet kan genoptages, hvis betalingerne sker, vil Martin Rindom fra Gråkjær ikke sige meget om.

- Vi har en entreprisekontrakt med AC Farming, og vilkårene i den vil jeg ikke drøfte med andre end AC Farming. Jeg kan ikke sige, hvornår vi kan genoptage arbejdet, det er op til AC Farming - vi kan ikke gøre så meget. Men vi havde ikke andre muligheder end at stoppe byggeriet, siger han og tilføjer, at situationen er speciel for Gråkjær.

- Det er ikke noget, vi normalt oplever. Det er meget uvant for os.