Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Slut med slagskader på kartoflerne

Sponseret af GRIMME Skandinavien - 7. nov. 2018 KL. 09:56

  • ww313316_1_0
  • ww313316_2_0
  • ww313316_3_0
  • ww313316_4_0
  • ww313316_5_0
  • ww313316_6_0
  • ww313316_7_0
  • ww313316_8_0
  • ww313316_9_0

Sponseret indhold

Info

GRIMME har i mange år været den klart foretrukne leverandør af høstudstyr til kartoffelavlerne på Lammefjorden, som producerer nogle af Danmarks bedste og mest kendte kartofler.

Med unikke jordbundsforhold og en stærk ambition om at producere kartofler og andre grøntsager af den højest tænkelige kvalitet, har Lammefjorden en helt særlig status inden for dansk landbrug.

En gåtur i markområdet afslører hurtigt, at undergrunden er helt speciel. Den mærkbart bløde jord har et meget højt næringsindhold, og det bunder i, at Lammefjordens jord oprindelig var havbund, som blev fritlagt i 1873, da Lammefjorden blev inddæmmet og forvandlet til mange tusinde hektar landbrugsområde.

citat startcitat start

Med GRIMMEs udstyr undgår jeg fald- og slagskader, og det er med til at sikre kartoflernes kvalitet

Anders Biltoft Kristensen, kartoffelavler på Lammefjorden

citat slutcitat slut

Passion for kvalitet

Anders Biltoft Kristensen, som er fjerde generation, har avlet kartofler siden 1996, hvor han overtog sin families gård. Han driver i dag sine 100 hektar jord med diverse grøntsager, hvoraf der dyrkes kartofler på 18 hektar.

- Lammefjordskartofler er kendt som et produkt af meget høj kvalitet. De har et meget fint skind, der gør, at man kan nøjes med at vaske og polere dem, når de skal tilberedes, fortæller Anders Biltoft Kristensen, der ved siden af sit arbejde som kartoffelavler også er med bestyrelsen i Lammefjordens Grøntsagslaug.

At producere kartofler af den højeste kvalitet er noget, Anders Biltoft Kristensen i det hele taget er meget optaget af. Som et resultat af dette hænger der flere vinderdiplomer på væggen i hans stue. Medaljer, som han har vundet for sine exceptionelt gode gulerødder og kartofler i en konkurrence arrangeret af Lammefjordens Grøntsagslaug, hvor vindergrøntsagerne blandt andet udvælges ved blindsmagning. I år vandt han desuden konkurrence igen - for tredje år i træk - med sine kartofler af sorten Alexandra.

Skånsom behandling

Med de store krav til kvaliteten af kartoflerne følger også store krav til kartoffelavlerens udstyr.

Af den grund kan GRIMMEs røde maskiner ses overalt i det flade landskab, og sådan har det været i mange år. Faktisk har de tyske maskiner domineret de sjællandske marker siden 1980'erne, og det er der ifølge Anders Biltoft Kristensen en god forklaring på:

- Det er meget vigtigt, at vores maskiner ikke giver kartoflerne slag. For så vil forbrugerne vælge dem fra, da man tydeligt kan se skader på Lammefjordskartofler på grund af det fine, tynde skind, de har, siger han og uddyber:

- Derfor er det en stor fordel, at de gummibelægninger, der sidder på en GRIMME optager kan tilpasses, og at der er korte faldhøjder. Hårdheden i piggene på pigbåndet betyder også meget. De skal også passe til de kartofler, man dyrker. Så med GRIMMEs udstyr undgår jeg fald- og slagskader, og det er med til at sikre kartoflernes kvalitet.

Ifølge Anders Biltoft Kristensen har demuligheder for at tilpasse udstyret sammen med den gode service, han har oplevet, været en af hovedårsagerne til, at GRIMME er endt med at blive den foretrukne leverandør af udstyr til kartoffelavlerne på Lammefjorden.

Forbedrede udbytter

Med særligt skånsomme specialtilpasninger får Lammefjordens kartoffelavlere ikke alene tryghed i deres produktion af de delikate kartofler. Ifølge salgschef hos GRIMME Skandinavien, Per Rasmussen, handler det også om kroner og ører:

- Det kan koste rigtig mange penge ikke at få tilpasset sit udstyr rigtigt som kartoffelavler. Sammenligner man fx med en mejetærsker, er en kartoffeloptager mere følsom over for at være sat rigtigt op. Er den ikke det, kan kartoflerne blive ødelagt, og det kan blive dyrt, siger han.

Udover at have leveret udstyr til alt, der har med kartoffeldyrkning at gøre, har GRIMME også leveret løsninger til Lammefjordens gulerodsavlere:

- GRIMME har også været med til at løfte kamdyrkning, der giver nogle bedre gulerødder. Vi fik en fræser for seks år siden, og siden da har vi brugt deres udstyr. Vi har opnået gode resultater og i visse tilfælde også fået højere udbytter, fortæller Anders Biltoft Kristensen og uddyber:

- Så vi er glade for vores samarbejde.

Læs mere om GRIMME udstyr til kartoffelproduktion her.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame