DLF har fremlagt et regnskab med rekordomsætning ved frøvirksomhedens generalforsamling den 25. oktober.

Omsætningsvæksten er bredt funderet på tværs af koncernvirksomhederne i Europa, Nordamerika og New Zealand. Koncernomsætningen blev 3,565 milliarder kroner i 2015/16, hvilket er en fem procents stigning i forhold til sidste sæson.

Artiklen fortsætter efter annoncen

EBIT resultatet udgjorde 201,3 millioner kroner, en fremgang på 27 procent i forhold til 2014/15, og årets koncernresultat efter skat blev 132 millionerkroner. Koncernens mængdemæssige afsætning af frø steg med fire procent sammenlignet med sidste sæson. Den rentebærende gæld er nedbragt med i alt 164,8 millioner kroner som følge af et stærkt cash flow fra driften samt en reduktion af frølagerene.

Flere forklaringer

Administrerende direktør Truels Damsgaard peger på flere forklaringer til regnskabsresultatet.

- Resultatet er skabt gennem en solid indsats i alle koncernselskaber. Vi er glade for, at vi kan vise vækst i både omsætning og i mængder i et fladt marked. DLF har haft relativt højere vækstrater i Nordamerika og New Zealand end i Europa og vi har set en positiv udvikling i vores markedsandele i flere betydende markedsområder. Salget er gennemført til et fornuftigt prisniveau der i engrosleddet har været på niveau med sidste sæson i Europa og lidt lavere i Nordamerika, siger han.

Fodergræsmarkedet i Europa har været påvirket af mælkeproducenternes pressede økonomi, men det manglende træk i fodergræs er til gengæld kompenseret af en større afsætning til græsplæner. I Nordamerika oplevede DLF en pæn vækst i fodergræssalget, men også plænegræssalget var større end året før.

Regnskabsresultatet skal også ses i lyset af at, selskabets ejere, for fjerde år i træk, blev afregnet med mere end 14.000 kroner pr. hektar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er glade for, at vi i 2015/16 igen lykkedes med at kombinere et godt regnskab en konkurrencedygtig frøafregning til vores ejere, de danske frøavlere, siger Truels Damsgaard.