Maskinbladet har tidligere omtalt en tilskudsrunde, der skulle indledes den 1. juni, hvor bedrifter med randzoner kunne søge om tilskud til miljøteknologi, som reducerer brugen af pesticider samt udledningen af kvælstof.

Den tilskudsrunde lader dog vente på sig, for NaturErhvervstyrelsen har offentliggjort på styrelsens hjemmeside, at tilskudsrunden er lukket for ansøgninger. Tidligere har der været oplyst informationer om, hvornår runden ville starte, men de informationer nu fjernet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tilskudsrunden er udsat indtil efter Folketingsvalget, og det skyldes ifølge NaturErhvervstyrelsen, at der ikke udstedes bekendtgørelser, når der er udskrevet valg til Folketinget.

Det betyder altså, at ejere af randzonebedrifter må vente med at indsende ansøgninger om tilskud til miljøteknologi som radrensere, sensorbaseret ukrudtssprøjte, autostyring og sektionsafblænding af sprøjtebom, tankforsuring, markforsuring og gyllenedfældning i græsmarker.

Der var på forhånd lagt op til en kort ansøgningsperiode, der kun strakte sig over en måned, og det er uvist, om man skal være lige så vågen ved havelågen, når der rent faktisk bliver lukket op for ansøgninger.