Efter et år med gode priser på mælk, smågrise og svinekød bliver det overordnet set historisk gode regnskabstal, som LandboSyd præsenterer ved en Økonomisk Nytårskur, som gennemføres i begyndelsen af februar.

Regnskabstallene er ikke endeligt klar, men adm. direktør Anders Andersen, LandboSyd kan allerede nu fortælle, at landmændene ikke tidligere har haft så gode økonomiske resultater som i 2017:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi oplevede, at priserne på af landbrugets animalske produkter steg i slutningen af 2016 og ind i 2017, hvorefter de holdt sig på et højt niveau stort set året igennem. Samtidig havde landmændene i LandboSyds område trimmet virksomhederne, så de opnåede gode faglige resultater i staldene og kunne glæde sig over lave foderpriser. Det betyder, at de økonomiske resultater af årets arbejde er meget opløftende, siger Anders Andersen.

Meget tilfredse

- Der var brug for et løft efter en del år, hvor økonomien ikke har set alt for godt ud. Dette løft kom i 2017, og det er vi meget tilfredse med, siger Anders Andersen.

De dugfriske, første og solide regnskabsresultater er udarbejdet i et samarbejde med Sagro, LMO og LandboNord, og de præsenteres sammen med en prognose for 2018 af afdelingschef kvægøkonomi Carsten Friis, LandboSyd og afdelingschef svineøkonomi Anders Peter Frederiksen, LandboSyd.

Et aktuelt billede

Dermed kan dansk landbrug allerede her tidligt på året få et særdeles aktuelt billede af de økonomiske forhold på bedrifterne. Vi har udarbejdet disse analyser af tidlige regnskaber siden 2007, og med i analysen i år kommer ca. 400 regnskaber, som repræsenterer landbruget bredt også geografisk, og hvoraf flere er fra økologiske landbrug. Datagrundlaget er et bredt udpluk af regnskaber fra mælkeproducenter og de forskellige produktionsgrene indenfor svineproduktion for dermed at give et så realistisk billede af den økonomiske situation hos landbrugskunderne, som muligt.

Moderne ejerskifte

Nytårskuren gennemføres onsdag 7. februar, hvor adminsterende direktør Anders Andersen byder velkommen. Vi sætter på mødet ud over regnskabstallene, desuden fokus på 2 meget aktuelle og interessant emner. Moderne ejerskifte ved Landbrugsdirektør Poul Erik Jørgensen, Nykredit og Investorrådgiver Paul-Chr. Kongsted, Agrocura. Det handler om fokus på en stærkere soliditet og et bredere ejerskab.