Sammen med de nye Tucano mejetærskere introducerer Claas nu to nye skærebordsgenerationer, nemlig Vario skærebordene 930 og 770 og standardskærebordene Cerio 930 og 770, der begge arbejder med arbejdsbredder på 9,3 og 7,7 meter og er udstyret med helt nye funktioner. De nye Vario og Cerio skæreborde passer også til alle Lexion modeller.

Vario 930 og 770 afløser de tidligere modeller, Vario 900 og 750. De er udstyret med en knivgang, der kan indstilles trinløst mellem -10 centimeter og +60 centimeter og med integrerede rapsplader. Tidligere skulle rapspladerne monteres manuelt, men i det nye frontudstyr er de integreret i knivgangen og kan ifølge producenten betjenes enkelt og hurtigt fra kabinen - præcis ligesom knivgangen. Stråskillere og rapssideknive på- og afmonteres med snaplås uden værktøj, så skiftet mellem korn og raps på de nye skæreborde sker nemt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rapsknivene aktiverer automatisk hydraulikpumpen, der trækker sideknivene. Forbindelsen skabes med to fladkoblinger. På højre side monteres en ekstra beklædning for at minimere spild i forbindelse med rapshøsten. Knivgangens og vindens slutstillinger overføres automatisk fra skærebordet til mejetærskeren. Selv når rapsudstyret er monteret, kan knivgangen køres 20 centimeter ind eller ud. Rapsknivene opbevares i en boks på transportvognen og er på den måde altid tilgængelige.

Også til ris

De nye standardskæreborde, Cerio 930 og 770 til kornhøsten er konstrueret på samme måde. De har de samme nye features som Vario skærebordene, idet knivgangen dog indstilles manuelt. Knivgangen kan indstilles i fem stillinger mellem -10 og +10 centimeter. Indstillingen sker ved, at ti bolte løsnes, hvorefter knivgangen kan skubbes ind eller ud. Hele rammen, indføringssneglen, trækkene og vinden i Cerio skærebordene er de samme som i Vario serien.

Diameteren på indføringssneglen er øget med 14 procent til 66 centimeter på alle fire nye skærebordsmodeller, der dermed kan klare store mængder. Skærebordet går automatisk til parkeringsstilling ved tryk på en knap.

De nye Vario og Cerio skæreborde fås også i en slidstærk HD-version til rishøst. Yderligere fås et rissnittesystem som eftermonteringssæt. Den intensive vanding af risplanterne bevirker, at planterne får et lag af snavspartikler, der er meget hårde ved maskinerne i høsten.