Det er ikke kun danskerne, der er glade for dansk økologi. Danske varer med Ø-mærket buldrer frem på eksportmarkederne.

Fra 2014 til 2015 steg eksporten med 15 procent, og den udvikling skal fortsætte. En ny undersøgelse har netop slået fast, at danskerne fortsat kan prale af at være det land, hvor flest køber økologi. Resten af verden har dog også fået smag for økologi - og det tegner godt for den danske eksport.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jeg har høje ambitioner for den danske økologi.

- Esben Lunde Larsen, Miljø- og fødevareminister.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen deltager i den internationale økologimesse Biofach i Nürnberg for at hjælpe med at sætte fokus på dansk økologi.

- Jeg har høje ambitioner for den danske økologi, der stiger år for år. Derfor tager jeg til Biofach for at støtte danske virksomheder i deres bestræbelser på at skabe fortsat vækst i økologieksporten, siger Esben Lunde Larsen.

Ministeren medvirker blandt andet i messens arrangement 'The World of HoReCa', hvor han sammen med ledende medlemmer af internationale interesseorganisationer vil sætte fokus på, hvordan man fremmer økologi i restauranter og offentlige køkkener.

Og her har Esben Lunde Larsen Det Økologiske Spisemærke med i kufferten som en dansk succeshistorie.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi kan mærke stor interesse fra mange andre lande for Det Økologiske Spisemærke, fordi de kan se, at mærket har været med til at udbrede økologi i danske restauranter og kantiner. Hvis vi kan udbrede ideen til andre lande, kan vi på den måde skubbe på for, at de også får mere økologi ind på menukortet i deres restauranter - og forhåbentligt vil de købe en del af den økologi her i Danmark, siger Esben Lunde Larsen.

Mærket er en dansk opfindelse, som spisesteder kan bruge til at markere, hvor stor en del af deres menu, der er baseret på økologiske råvarer. Restauranter, der næsten udelukkende bruger økologiske varer, kan pryde sig med et guldmærke, mens Fødevarestyrelsen uddeler sølv- og bronzemærker til de spisesteder, hvor økologien fylder lidt mindre, men dog stadig udgør en betydelig del af menuen.