Maskinhuset A/S får snart leveret en sending spritnye Terex TLB 990 rendegravere. Den ny rendegraver følger op på den tidligere lancerede model TLB 890 med 2 hjulsstyring og erstatter de "gamle" modeller: 970 Elite og 980 Elite, som udgår af produktionen.

- TLB 990 er på mange måder en nyudviklet rendegraver, hvor Terex bl.a. har forbedret transmission, hydraulik og kabine. Maskinførerens udsyn er blevet forbedret, det samme er betjening med hydraulisk joystickstyring eller med stænger for graveaggregat, siger salgschef Tommy Bergmann, Maskinhuset A/S i Lund ved Horsens, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Maskinens venderadius er værd at nævne - kun 7,3 meter over hjulene. Rendegraveren kan stort set vende rundt på en tallerken, siger han videre.

Maskinen er udstyret med hydraulisk udskydelig gravearm og med en gravedybde på 5,64 meter. Skovlen kan skubbe/løfte 32 procent mere end forgængeren. Terex? velkendte læsseramme med den kraftige kipcylinder er en af de få ting, der ikke er udskiftet.

Terex TLB 990 rendegraver er udstyret med Perkins 100 hk Tier 4i dieselmotor, som i forhold til forgængeren er forbedret mht. brændstofforbrug og kørehastighed (39,5 km/t).

En sand allrounder, lyder det.