Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Maskiner slog køer og planteavl

Af mod - 13. feb. 2016 KL. 09:09

Jubilæumslegatmodtager i det midtjyske valgte maskiner frem for køer og planteavl, og kan nu se frem til en fremtid som landbrugsmaskinmekaniker.

Jesper Vestergaard Bonde fra Maskincentrum i Aulum i det midtjyske har modtaget jubilæumslegatet fra Dansk Maskinhandlerforening på 5.000 kroner.

- Du har bevist, at du både er faglig dygtig og vellidt hos såvel kollegaer som kunder, fastslog Jens-Aage Jensen, formand for Dansk Maskinhandlerforening, i en uformel tale til den unge landbrugsmaskinmekaniker.

Til at lytte var der ud over legatmodtageren også hans ni kollegaer, og de to indehaver af Maskincentrum, Peter F. Nielsen og Carøe Carsten Sørensen samt Klaus Nissen, direktør i Dansk Maskinhandlerforening.

De fik også understreget, at Jesper Vestergaard Bonde ved svendeprøven på Erhvervs-skolerne i Aars opnåede den højest mulige karakter, nemlig 12.

Fra køer og planteavl

Hverken landbrug eller maskiner er fremmed for Jesper Vestergaard Bonde, da han er opvokset i Aulum på et stort kvægbrug med 750 malkekøer og en del jord.

- Pasning af køerne har aldrig rigtig fanget min interesse. Det var lidt sjovere med planteavl, og især synes jeg, at maskiner og teknik er spændende, fortæller den glade vinder af de 5.000 kroner fra Dansk Maskinhandlerforening.

.- Derfor vidste jeg også, at jeg efter 9. klasse ville i lære som landbrugsmaskinmekaniker, og det var jeg så heldig at få lov til her i Aulum hos den lokale Case IH forhandler, fortæller han.

Maskinforretningen

Mekanik, elektronik og hydraulik

I skudsmålet for Jesper Vestergaard Bonde står der også, at han har et godt fagligt overblik og god indsigt i de forefaldende opgaver, en landbrugsmaskinmekaniker møder i sin hverdag.

- Det allerbedste er, når man har udført en reparation, og maskinen igen kører upåklage-ligt, fortæller han.

Han er lige begejstret for mekanik, elektronik og hydraulik, som alle er vigtige på alle moderne landbrugsmaskiner.

Mange gange skal brugsanvisninger og værkstedsmanualer læses på engelsk. Men heller ikke det oplever han som en umulig udfordring.

- Selvom jeg gik ud af folkeskolen efter 9. klasse, har jeg ikke haft så svært ved at finde ud af det tekniske engelsk, konstaterer han.

Med sine faglige evner, menneskelige kvaliteter og lyst til faget er han derfor rigtig godt klædt på til en fremtid som landbrugsmaskinmekaniker.

- Heldigvis kunne jeg også fortsætte som svend her, hvilket var, hvad jeg gerne ville.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame