Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

L&F: Hvor er fødevarerne i ny aftale om forskningsmidler?

Af ame - 7. nov. 2017 KL. 13:48

En milliard kroner er i en ny politisk aftale sat af til forskning, men for lidt går til forskning inden for fødevareklyngen. Det er problematisk for Danmarks vækst og bæredygtighed, mener L&F.

Der bliver i et ny politisk aftale lagt op til at give en millard kroner ekstra til forskning. Med forliget om fordelingen blev 90 millioner kroner afsat til det brede tema "grøn vækst", hvor fødevareklyngen hører under. Det beløb vækker bekymring hos L&F.

Anders Martin Klöcker, der er områdedirektør for erhvervspolitik ved Landbrug & Fødevarer, lufter sin kritik i et debatindlæg på netmediet Altinget.dk.

- Der vil igen i år være færre midler reserveret til forskning i fødevareklyngen. Dermed bliver det en kæmpe udfordring at løfte det videnbehov, der skal være med til at løfte fødevareklyngen til næste skridt, skriver Anders Martin Klöcker i sit indlæg.

- Landbrug & Fødevarer vil fortsætte kampen med at forklare, hvorfor fødevareforskning også skal prioriteres, og vi vil bistå universiteter, GTS og virksomhederne med at få nogle gode perspektivrige ansøgninger frem til de bevilligende organer. Den danske landbrug- og fødevareproduktion er allerede både bæredygtig, produktiv og ressourceeffektiv, men med flere midler til forskning og dermed med ny viden har Danmark potentiale for at øge en bæredygtig produktion, øge værdien af produkterne og dermed øge væksten i samfundet, skriver han.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame