Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Kreaturhandler og vognmand i vild vækst

Af SSV - 14. mar. 2019 KL. 15:09

  • ww329691_1
  • ww329691_2

Kun seks år gammel virksomhed er Holstebro Kommunes hurtigst voksende firma, og iværksætter har ikke tænkt at lade sig stoppe

Bjarne Andersen er sådan set uddannet slagter og har også drevet et slagteri. Men han har altid kunnet lide at købe og sælge. Det får han nu prøvet i stor stil. Bjarne Andersen har siden april 2013 opbygget en virksomhed med kreaturhandel og lastbilkørsel, og den vokser enormt. Bruttofortjenesten er mere end femdoblet i løbet af de sidste fire år.

Det skriver Holstebro Pressen

Dermed er Bjarne Andersen Kreaturhandel i øjeblikket den mest voksende virksomhed i Holstebro Kommune. Den 47-årige iværksætter i Sevel mellem Skive og Holstebro har fundet en niche, hvor han kan skabe vækst.

Studehandlens historie går tilbage til 1800-tallet. Men Bjarne Andersen vandrer ikke som sine forfædre i branchen rundt med en læderharmonika fyldt af store stakke pengesedler. Han har moderniseret forretningsmetoderne med netbank, Facebook, e-mail og headset til mobiltelefonen.

Bjarne Andersen køber dyr hos landmænd, som han transporterer og sælger videre til slagterier. Han køber køer og kalve, som han afsætter til andre gårde eller til eksport. Tit begynder chaufførerne med at køre rundt for at hente dyr kl. 4 om morgenen.

Ved siden af har Bjarne Andersen udviklet en vognmandsvirksomhed. Hans lastbiler og chauffører kører med bygningsmaterialer, dele til vindmølleindustrien og masser af andre ting.

Det hele begyndte på Sevel Slagteri, som Bjarne Andersens forældre oprettede. Han var med til at udvikle virksomheden til et moderne so-slagteri, men så blev en kompagnon syg. Samtidig havde Bjarne Andersen lyst til at prøve noget nyt. De solgte Sevel Slagteri til et investeringsselskab.

Bjarne Andersen overtog en ældre kreaturhandlers lastbil og begyndte selv at køre rundt. Kort efter kom en chauffør fra Sevel og spurgte, om han måtte stille sit vogntog på kreaturhandlerens store grund. De fandt ud af, at chaufføren lige så godt kunne køre for Bjarne Andersen. Siden er det gået stærkt. I dag har firmaet syv lastbiler og syv chauffører. Det kan blive større.

- Jeg vil ikke udelukke, at vi skal have flere biler. Jeg kan lide at sætte ting i gang og få dem til at køre, siger Bjarne Andersen.

- Hvis der byder sig noget, som man kan investere i, så er vækst positivt. Det nytter ikke at lade sig stoppe. Vi skal videre.

Det er dagbladet Børsen, der har opgjort tallene, som viser, at Kreaturhandler Bjarne Andersen ApS er den hurtigst voksende virksomhed i Holstebro Kommune. Det har sikret ham en gazelle-pris. På landsplan er han nummer 137 ud af 2.113 firmaer med stor vækst.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame