Danish Crowns datterselskab DAT-Schaub fik overrakt prisen af HKH Prins Henrik ved en højtidelighed på Kongeskibet Dannebrog, og til stede for at modtage prisen var administrerende direktør Jan Roelsgaard og produktionsdirektør Knud Andersen. Det oplyser Danish Crown.

- Det er en utrolig ære at modtage hædersprisen, og et tydeligt bevis på, at vi som eksportvirksomhed har været i stand til at føre Danmark helt i front inden for vores branche, siger Jan Roelsgaard efter overrækkelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det betyder virkelig meget for os endnu en gang at modtage prisen. Sidste gang var i 1988, og vi har siden hen brugt prisen meget aktivt i markedsføringen af vores virksomhed senest på IFFA-messen i Frankfurt. Hædersprisen er et kæmpe skulderklap til både vores medarbejdere og vores leverandører - landmændene, fortæller administrerende direktør, Jan Roelsgaard.

Satser på Kina

DAT-Schaub oparbejder tarme fra svineslagterier til en række specialprodukter, herunder især naturtarme til pølser, men også ingredienser og råvarer til den farmaceutiske industri. Her eksporteres i dag råvarer til adskillige EU-lande, samt USA, Rusland og Kina, som virksomheden satser stærkt på.

- Vi forventer stigende eksport til Kina, og vi ser et kæmpe eksportpotentiale for vores virksomhed i Kinas enorme befolkning, fortæller Jan Roelsgaard.