Erik Poulsen, kandidat til Europa-Parlamentet for Venstre støtter jægerne i deres opfordring. Rovdyr er et grænseoverskridende problem, som burde løses i fællesskab i EU, mener Erik Poulsen.

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen mødes i dag med sine europæiske ministerkolleger i Luxembourg for blandt andet at drøfte rovdyr som ulve og guldsjakaler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det rumænske EU-formandskab har sat emnet på ministerrådets dagsorden, fordi rovdyr i stigende grad truer udviklingen i landdistrikterne:

- Mange medlemsstater står over for en affolkning af landdistrikterne. Blandt de største problemer i forbindelse med affolkningen af landdistrikterne nævnes den vanskelige sameksistens med store rovdyr, skriver formandskabet.

Danmarks Jægerforbund opfordrer, sammen med andre jagtorganisationer, den danske regering til at benytte lejligheden til at arbejde hen imod en mere fleksibel og pragmatisk forvaltning af ulven i Europa.

- Dette skal ske ved en hurtig gennemgang af beskyttelsesstatussen for Europas ulvebestande i EU's habitatdirektiv, helt som Europa-Parlamentet har anmodet om i deres resolution, skriver Danmarks Jægerforbund med henvisning til det meget store flertal i parlamentet, som i november 2017 opfordrede EU-Kommissionen til at ændre rovdyr-politikken.

Handling nu

- Det er desværre ikke sket, og jeg støtter derfor fuldt ud både Rumænien og jagtorganisationerne i deres opfordring til handling. Og sker der ikke noget nu, vil jeg sørge for, at emnet bliver rejst igen i Europa-Parlamentet efter valget den 26. maj, som et klart krav til den nye EU-Kommission, siger Erik Poulsen, kandidat til Europa-Parlamentet for Venstre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Rovdyr er et grænseoverskridende problem, som burde løses i fællesskab i EU. Alternativt bliver det - som vi i stigende grad kan se - løst på forskellig vis på nationalt plan. Det betyder konkret, at en danskfødt ulv uden konsekvenser kan dræbe får i Jylland, hvorefter den så render ind i en reguleringstilladelse, når den løber til Tyskland og gør præcist det samme i fårefolde dernede. Og søger problemulven tilbage over den dansk-tyske grænse, er det uklart, om man må nedlægge den eller ej, siger Erik Poulsen.