CropManager er en IT-platform udviklet af Seges, som hjælper landmanden med løbende at have overblikket over sine marker og afgrøder. Et af de bærende elementer i CropManager er præcisionsjordbrug, skriver Seges i en pressemeddelelse.

IT-platformen CropManager, som Seges står bag, er i finalen til Danish Design Award i kategorien "Save Resources". Kategorien er for løsninger, som gør det muligt at udnytte eller anvende ressourcer effektivt. Det gør CropManager, og derfor er IT-platformen nu kommet gennem nåleøjet og udpeget som finalist. Der er i alt tre nominerede i kategorien "Save Resources".

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vinderen i de enkelte kategorier kåres 13. maj 2019.

Brugervenlig løsning

CropManager er en IT-platform, som hjælper landmanden med løbende at have overblikket over sin marker og afgrøder. Et af de bærende elementer i CropManager er præcisionsjordbrug.

- Det er et område, som mange typisk opfatter som komplekst og svært at gå til. Med CropManager har vi villet skabe en løsning, som gør op med det. Hvis it-værktøjet ikke er let at bruge, så bliver det aldrig mainstream blandt landmænd at anvende præcisionsteknologi. Derfor har vores mål hele tiden været at skabe en løsning, som er let, intuitiv og brugervenlig, siger Jesper Riber Nielsen, Product Portfolio Manager på Crops i Seges Digital.

Ifølge pressemeddelelsen fra Seges blev CropManager lanceret i sin nuværende form i forbindelse med Agromek i november 2018 og har pt. omkring 600 unikke brugere.

Godt for bundlinje og miljøet

- Vi er stolte af at være i finalen blandt andre stærke, brugervenlige løsninger, siger direktør for Seges Digital Ivar Ravn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ambitionen for vores digitale produkter er altid at gøre det nemt for landmanden at gøre det godt! Det anerkender juryen bag Danish Design Award, og dette er derfor et stort skulderklap til selve løsningen, siger Ivar Ravn

- Men vi ser det også som en anerkendelse af, at vi i landbruget arbejder målrettet på at spare på ressourcerne og begrænse vores påvirkning af miljøet, samtidig med at vi optimerer væksten på marken. Kombinationen af dyb landbrugsfaglig viden og evnen til at gøre den bedste viden lettilgængelig i digitale værktøjer er helt afgørende for landmandens indtjening, men også for ambitionen om et klimaneutralt landbrug i 2050.

CropManager er et vigtigt skridt på den rejse, understreger Ivar Ravn, som samtidig kvitterer for et stærkt stykke arbejde fra kollegerne i Seges Digital og PlanteInnovation.

Om CropManager

På baggrund af blandt andet data fra satellitter og lokale vejrdata kan CropManager udarbejde præcise tildelingskort, som viser landmanden, hvordan marken eksempelvis skal gødes. Det betyder, at marken opdeles i mindre områder, som hver især kan modtage særbehandling - dermed spares der nogle steder i marken på ressourcerne, mens der skrues op dér, hvor det har effekt. Det øger landmandens udbytte og udnytter gødning, planteværn og udsæd mest optimalt.

Om prisen

Danish Design Award sætter fokus på hvordan godt design skaber effekt og værdi, også for samfundet. Det er Dansk Design Center og Design Danmark, der står bag prisen.