Lyt til artiklen:

Kærbygård får topkarakter for arbejdsmiljø

00:00
Hastighed: ???x
02:24

På et landbrug skal tre parametre gerne være i top: Trivsel, sundhed og sikkerhed. Hos Hans Sørensen fra Kærbygård på Nordøstfyn er der topkarakterer i alle tre parametre. Derfor modtog bedriften torsdag Landbrugets Arbejdsmiljøpris 2023 ved Landbrug & Fødevarers delegeretmøde i Herning, skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Kærbygård er indstillet af Finn Rasmussen, Velas, og med æren følger et diplom og en check på 25.000 kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lone Andersen, der er viceformand i Landbrug & Fødevarer og formand for organisationens arbejdsmiljøudvalg, påpeger at for langt de fleste vindere af prisen er æren det største element. Det viser nemlig, at man har gang i noget rigtigt.

Om årets vinder fra Kærbygård siger Lone Andersen:

- Der er en leder, der udstikker en tydelig retning for, hvordan dagens opgaver tilgås. Medarbejderne mødes med empati og forståelse, samtidig med, at der stilles tydelige krav til sikkerhed og kvalitet. Her er en indarbejdet systematik i forhold til sikkerhed og en evig søgen efter forbedringer, samt en holdning til, at alle medarbejdere skal oplæres i at varetage alle opgaver, siger hun og fortsætter:

- Det betyder, at medarbejderne har en stor tryghed i arbejdet og giver dem en mulighed for at tilegne sig mange kompetencer, noget der værdsættes og gengældes med stort engagement fra medarbejdernes side. Og så er det en arbejdsplads, hvor der er masser af godt og smittende humør. Derfor er denne bedrift et fantastisk forbillede, som virksomheder i og uden for vores branche kan lade sig inspirere af.

Økologisk mælkeproducent får Landbrugets Samfundspris

Se også:

Økologisk mælkeproducent får Landbrugets Samfundspris

Hans Sørensen er utrolig stolt over at have vundet og roser sine medarbejdere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det kom som en kæmpe overraskelse, at vi fik den her pris. Det er jo noget af det største, man kan få. Jeg har nogle fantastisk dygtige medarbejdere, der er inspirerende. Vi kan snakke sammen, så det ikke kun er mine egne ideer, vi følger. De er en kæmpestor del af det her, fordi de hjælper med at overholde reglerne og giver viden videre til de nye, der kommer og arbejder. Uden dem, ingen pris, konstaterer Hans Sørensen.