Lyt til artiklen:

Slagteri vinder pris for stort socialt ansvar

00:00
Hastighed: ???x
02:38

Ved et stort event i Turbinehallen i Aarhus er fjerkræslagteriet HKScan fra Vinderup i Vestjylland blevet udnævnt som vinder af CSR People Prize 2023 i kategorien 'Virksomheder med over 250 medarbejdere.'

Prisen, der uddeles af videnshuset Cabi, går til en virksomhed, der har gjort en særlig indsats for, at mennesker i udsatte positioner får en chance på arbejdsmarkedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det at drive en fabrik ude i Vestjylland kan kun lade sig gøre, hvis man har en god medarbejderstab, og det har vi, siger Tommy Nielsen, der er produktionschef på slagteriet i en pressemeddelelse.

Fjerkræslagteri tester 550 medarbejdere

Se også:

Fjerkræslagteri tester 550 medarbejdere

Han forklarer, at HKScan gør meget ud af, at nye medarbejdere, der tidligere har haft svært ved at bide sig fast i arbejdsmarkedet, føler sig trygge fra starten.

- Før vi ansætter en borger fra jobcentret, starter vi altid med et fysisk møde, hvor både jobkonsulenten og borgeren skal være til stede. Her spørger vi direkte ind til, hvorfor han eller hun tidligere har haft svært ved at fastholde et job. Når vi allerede fra starten af et ansættelsesforhold kender borgerens udfordringer, har vi et godt fundament for det videre samarbejde.

Ansættelser fra kanten af arbejdsmarkedet

Mette Rønnau, der er formand for CSR People Prize-juryen og direktør for Cabi, fortæller, at juryen særligt hæftede sig ved HKScans store indsats med at ansætte og inkludere ledige fra kanten af arbejdsmarkedet. I dag kommer ti procent af virksomhedens medarbejdere fra kanten, og 42 procent af de ansatte har en anden etnisk baggrund end dansk.

- HKScan er ikke bange for at ansætte medarbejdere med psykiske udfordringer. De har også ansatte, som er flygtet til Danmark og har mistet alt på grund af krig. Noget andet, virksomheden har succes med, er afholdelse af omsorgssamtaler, hvor nye medarbejderes trivsel er i fokus. Er der brug for at skifte hold eller rotere til andre opgaver, så bliver det hurtigt fikset. Det kvitteres med stor taknemmelighed fra de nyansatte, der får chancen, siger Mette Rønnau.

Artiklen fortsætter efter annoncen

HKScan vandt prisen for virksomheder over 250 ansatte foran to andre finalister, industrivirksomheden Danfoss fra Sønderborg, og entreprenørvirksomheden Enemærke & Petersen fra Ringsted.