Det begyndte som et samarbejde og gode synergier for godt et års tid siden, da den tyske maskinfabrikant Grimme indgik i et parløb med den danske maskinvirksomhed Asa-Lift. Men nu har Grimme netop overtaget hovedparten af aktierne i Asa-Lift. Blandt fordelene er stadig fælles udvikling af nye produkter.

I en officiel meddelelse på Grimmes tyske hjemmeside indleder man med at udtrykke glæde over det hidtidige samarbejde mellem Grimme og den danske familievirksomhed, der blev grundlagt i 1936.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det strategiske partnerskab, der blev etableret for et år siden, har, som vi forventede, udviklet sig meget positivt. Med dette fremadrettede skridt styrker vi fabrikationen i Sorø og bruger fortsat de gode synergier inden for både udvikling og markedsføring. Det internationalt kendte og stærke brand, Asa-Lift vil fortsætte med at eksistere, lyder det i den fælles meddelelse fra Franz Grimme og Laust Sørensen.

Det eksisterende Asa-Lift forhandlernet i udlandet er i forvejen støttet af Grimme - det gælder således i Storbritannien og Irland, hvor Grimme forhandlerne har ansvaret for salg og support af Asa-Lift.

Også Grimme er en gammel familievirksomhed, som blev grundlagt i 1861, og som nu har 2.200 ansatte. Ved at styrke samarbejdet med Asa-Lift regner man hos Grimme med at få et endnu bredere program, når det gælder teknologi til behandling af grøntsager.