Den 27. september holder Djursland Landboforening informationsmøde om kurset Ledelse i praksis. Claudi Lange, som deltog i kurset sidste år, opfordrer sine kollegaer til at overveje at gøre det samme.

- Jeg blev virkelig klogere på mig selv som leder. God ledelse suser lige ned på bundlinjen, mener Claudi Lange, som kommer til informationsmødet for at fortælle om, hvordan han efterfølgende har kunnet omsætte teorien i hverdagen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vi starter alle i det små

Claudi Lange blev introduceret til kurset af en af konsulenterne i Djursland Landboforening. Han takkede ja, da han gerne ville blive klogere på, hvordan han er som leder i det daglige på bedriften på Djursland, hvor han har tre faste medarbejdere og nogle unge drenge, som kommer og hjælper til.

- Vi starter alle i det små. Først er vi bare to i stalden, og det går jo meget godt. Så dobler man op. Pludselig står der en flok, som skal sættes i arbejde, og måske skændes medarbejderne pludselig indbyrdes, fortæller han.

Kurset var for Claudi Lange noget af en øjenåbner. Han fik indsigt i, hvilke ledertyper der fandtes og flere teorier om, hvordan medarbejdere kan ledes, så alle går i samme retning.

- Det kan godt være, at nogen er fødte ledere, men de fleste af os bliver pludselig så store, at vi glemmer ledelsen, og så går det galt, mener Claudi Lange, som på bedriften har 500 søer, salg af smågrise og 275 hektar.

Det er vores ansvar

Claudi Lange fandt på kurset ud af, hvilken leder han var, og ikke mindst hvilken leder, han gerne vil være. Han havde allerede inden kursets start givet ansvaret i staldene videre til fodermesteren, og han øver sig hver dag på at være bedre til at give ansvar videre til medarbejderne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det kan godt være svært for os landmænd. Vi vil jo helst selv, men det kan man jo ikke, hvis man har 10 mand ansat. Det holder man ikke til i længden, siger Claudi Lange med et smil.

Deltagerne på kurset blev efterfølgende enige om, at de ikke kunne undvære det nye fællesskab og sammenspil på tværs af landet. Derfor har de nu oprettet en erfa-gruppe, hvor de har planlagt at mødes 4 gange om året.

- Vi havde det rigtig sjovt på holdet. Det var godt at høre, hvad de andre gik og døjede med. Jeg har kun en ting at sige til dem, der overvejer det. Gør det. Du bliver klogere på dig selv, og du får sat ord på de ting, som du går og gør i hverdagen, understreger Claudi Lange.