Lørdag den 3. juni afholdes finalen i fodboldturneringen Champions League, og det er intet mindre end det perfekte græs, der leverer spilleunderlaget for Champions League-finalen, som tiltrækker tv-publikum på omkring 200 millioner fra over 200 lande.

Når kampen er spillet, kan der kun være én vinder - og kun en fodboldbane, der er robust nok til at fejre det bedst fodboldmandskab i Europe. Hvis man har fulgt Champions League turneringen, ved man, at det er svært at komme igennem nåleøjet og blive en af de to finalister. Men forestil dig også, hvor krævende det må være at forberede banen til finalen. For Cardiff's Principality Stadion er et udfordrende sted for en græsplante. Og ved finalen i år er der dansk deltagelse i form af græsset, der er af sorter fra danske DLF.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De høje tribuner og det mobile tag betyder, at banen fra oktober til februar ikke rammes af den livgivende sol men ligger i skygge. Selv om sommeren er der dele af banen, der kun får små mængder solskin. Det stiller store krav til græsset, der både skal være slidstærk og skyggetolerant. Og græsset skal ikke mindst se knaldgodt ud på TV-skærmene med en flot grøn farve og knivskarpe klippestriber.

Når du blænder op for finalen så send en venlig tanke til græssorterne Monroe og Columbine, der er to af DLFs smukkeste og mest slidstærke græs-darlings. De udgør hovedparten af det smukke græstæppe i Cardiff og medvirker til at gøre den europæiske fodboldfinale til en verdensomspændende tv-begivenhed.