Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Danmarks dyr og natur går digitalt

Af Joan Jensen - 6. sep. 2018 KL. 10:30

En ny artsportal, der indsamler viden om Danmarks dyr og natur, ser dagens lys i 2020.

I modsætning til mange andre lande har Danmark ikke en offentlig tilgængelig artsportal, hvor man kan søge viden om og dele observationer af dyr og natur. Det bliver der nu lavet om på, skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

- Der venter kæmpe oplevelser i den danske natur, hvis man ved, hvor man skal kigge. Derfor er det rigtig godt, at vores viden om arterne i Danmark deles med alle, der har interesse. Vi gør det også muligt at bidrage med observationer af arter rundt om i landet. Jeg har selv fisket og gået på jagt i mange år og synes, at det er en fremragende ide, at man som almindelig dansker kan forbedre andres naturoplevelser ved at fortælle om sine egne, siger Jakob Ellemann-Jensen, der netop har fået finansieringen på plads med 6 millioner kroner fra 15. Juni Fonden, 13,29 millioner kroner fra Aage V. Jensen Naturfond, og 6 millioner kroner, der oprindelig var afsat via finansloven.

Portalen vil blive åbnet gradvist, efterhånden som data om de forskellige arter er samlet og klar. Den første del ventes at åbne i 2020, mens portalen ventes fuldt udbygget i 2022.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame