Omsætningen faldt hos Danespo, men nettoresultatet steg sammenlignet med sidste år. Det viser regnskabet for kartoffelkoncernen 2013/2014.

- Omsætningen faldt med 7 procent, men nettoresultatet er marginalt bedre end sidste år, så det er tilfredsstillende, selvom det ikke helt matcher det budgetterede. Høje priser i starten af sæsonen satte tilsvarende høje forventninger til slutafregningen, men desværre måtte vi notere os et slutafregningsniveau kun lidt over sidste års niveau, siger adm. direktør Steen Bitsch

Artiklen fortsætter efter annoncen

Resultatet blev på 6,4 millioner kroner.

Rusland

I regnskabet nævnes situationen i Rusland, men også svigtende udbytter i Danmark - sammenholdt med gode udbytter i det øvrige EU - betød en faldende omsætning på læggekartofler, som kun i mindre grad kunne kompenseres af omsætningen af spisekartofler.

Især den russiske import-embargo mod EU har betydet, at den europæiske efterspørgsel efter læggekartofler bremsede en del op i foråret.

Egne sorter

Sortsudvikling er en central del af Danespos strategi, og det skinner tydeligt igennem.

- Det er glædeligt at se, at vores strategiske indsats på sortsudviklingen nu giver resultat i form af en stærkt stigende andel af egne sorter. Vi investerer fortsat kraftigt i såvel introduktion som udvikling af nye sorter, og vi forventer, at det skaber et godt og stabilt fundament under virksomheden i årene fremover, siger Steen Bitsch.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udviklingen i Danespo Food betegnes som fortsat positiv.

Danespo forventer at styrke selskabet det kommende år, herunder en stigende resultatkurve med fokus på toplinjen altså omsætningen.