Lyt til artiklen:

Nu starter salg af ejendomme og maskiner fra minkfølgeerhvervet

00:00
Hastighed: ???x
03:09

Finansiel Stabilitet har indgået aftaler med fem leverandører af ydelser til håndteringen af aktiver overtaget fra mink­føl­ge­er­hverv på henholdsvis Facility management, auk­tionsy­del­ser, flytning og opbevaring, forsikring og ejen­doms­mæg­le­ry­del­ser.

EDC Erhverv Poul Erik Bech har vundet udbuddet og skal formidle salg og/eller udlejning af ejendomme, som staten overtager fra mink­føl­ge­er­hverv. En opgave som vil foregå over de kommende 2-3 år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I forlængelse af den brede politiske aftale om erstatning til minkavlere og mink­føl­ge­er­hverv berørt af covid-19 (S, V, RV, SF og LA) blev det den 2. november 2023 af regeringen besluttet, at Finansiel Stabilitet skal stå for håndteringen af de aktiver, som staten overtager fra mink­føl­ge­er­hverv, skriver EDC Erhverv i en pressemeddelelse.

- Vi har netop vundet udbuddet fra Finansiel Stabilitet og skal bistå med at formidle salgene og/eller udlejning af ejendomme og aktiver fra følgeerhverv til min­kvirk­som­he­der. Det er altså ikke selve minkfarmene, vi skal hjælpe med at finde købere eller lejere til, men derimod den del af minkerhvervet, der forestod andre opgaver i branchen. Det er en stor og betydelig national opgave selvom omfanget af ejen­doms­mæg­le­ry­del­ser endnu ikke er præcist kendt. Den type opgave ligger rigtig godt til vores virksomhed, fordi vi er landsdækkende med 19 erhvervscentre, en land­brugs­af­de­ling samt 80 boligbutikker med flere end 600 medarbejdere, siger ejendomsmægler Poul Bech.

Omfattende opgave

I ud­buds­ma­te­ri­a­let skriver Finansiel Stabilitet, at der overordnet er tale om en bred portefølje af aktiver, herunder minkskind, minkbure, varelagre, vogn- og maskinparker, fast ejendom og inventar. Aktiverne overtages med henblik på videresalg eller bortskaffelse/nedrivning.

Chef for Task Force hos Finansiel Stabilitet, Jesper Bruun Eriksen, siger om opgaven og ejen­doms­mæg­le­ry­del­sen:

- I de sager, hvor vi i Finansiel Stabilitet overtager fast ejendom fra mink­føl­ge­er­hver­ve­ne, har vi brug for bistand til vurdering og salg og/eller udlejning af ejendommene. Til denne opgave med 'Ejen­doms­mæg­le­ry­del­ser' er EDC Erhverv Poul Erik Bech som landsdækkende ejen­doms­mæg­ler­virk­som­hed valgt til opgaven, siger Jesper Bruun Eriksen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hovedparten i Jylland

Henrik Frost Sørensen, partner, er­hvervs­di­rek­tør i EDC Erhverv Poul Erik Bech Aarhus, siger:

- Overordnet forventes det, at Finansiel Stabilitet vil overtage aktiver fra mink­føl­ge­er­hverv, hvoraf hovedparten forventes at være beliggende i Jylland. Det bliver en stor opgave, vi kommer til at arbejde med over de kommende 2-3 år. Vi har arbejdet på udbuddet i et længere stykke tid, så vi glæder os til at blive mere konkrete i den kommende tid, siger Henrik Frost Sørensen.