Lyt til artiklen:

KMC øger den plantebaserede forretning: Omsætningen stiger med over en milliard

00:00
Hastighed: ???x
02:43

KMC fremlagde i dag sit regnskab for 2022/23. Regnskabet bærer præg af en markant øget omsætning og et forbedret resultat.

- Fremgangen i omsætning og resultat var både forventet og nødvendig. Vi har haft nogle udfordrende år, og vores andelshavere har i perioder været hårdt prøvede på grund af markedsusikkerhed, tørke og store regnmængder samt høje omkostninger til blandt andet energi og gødning, siger bestyrelsesformand Kristian Møller Sørensen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fremgangen er skabt af en lige fordeling af volumen, forædling og inflation.

Rift om kartoffelstivelse: KMC har svært ved at følge med efterspørgslen

Se også:

Rift om kartoffelstivelse: KMC har svært ved at følge med efterspørgslen

Årets nettoomsætning landede på 3,374 milliarder kroner, hvilket er 1,047 milliarder kroner højere (+45 procent) end året inden.

Det ordinære resultat efter skat udgør 351 millioner kroner, hvilket er 214 millioner kroner højere end sidste års resultat på 138 millioner kroner.

Med baggrund i resultatet udbetales der 248 millioner kroner i efterbetaling til andelshaverne.

Innovationscenter tager form

Som annonceret sidste år blev det i KMC besluttet at etablere et nyt innovationscenter i umiddelbar tilknytning til hovedkontoret i Brande.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det arbejde er godt på vej, og allerede i foråret 2024 slår centeret dørene op. Innovationscenteret skal sammen med den tilhørende pilothal danne rammen om endnu mere ambitiøs og målrettet udvikling af fremtidens plantebaserede fødevarer.

Centerets skala og beliggenhed skal desuden sikre en stærk synergi mellem afdelingerne, som skal drive KMCs forretningsmuligheder til nye højder.

- Med innovationscenteret skaber vi rammerne for endnu flere gode kundeoplevelser, der vil medvirke til at sikre vores globale førerposition indenfor kartoffelbaserede ingredienser til blandt andet ost og vingummi, siger administrerende direktør Jesper Burgaard.

Forventninger til det kommende år

KMC forventer en markedssituation, hvor efterspørgslen efter selskabet produkter fortsat vil være høj, men samtidig kræver hårdt arbejde for at bevare den nuværende markedsposition.

Virksomhedens vækststrategi betyder, at KMC forventer en øget omsætning på 7 til 12 procent i 2023/24.