Lyt til artiklen:

Metsjö markerer 65 år med rabatter

00:00
Hastighed: ???x
01:33

Det er 65 år siden, at svenske Metsjö startede produktionen af vogne og chassiser. I den tid er der trillet mange vogne ud fra fabrikken, og mange af vognene kører stadig i den ene eller anden rolle rundt hos landmænd og entreprenører. Metsjö har eksempler på vogne, der efter 30 år stadig er vigtige i logistikken. Det skriver de i en pressemeddelelse i anledning af jubilæet.

Men der er stor forskel på vognenes læs for 30 år siden og så nu, hvor traktorerne er blevet stærkere og kan trække tungere læs.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor fejrer Metsjö jubilæet med at tilbyde en række opgraderingssæt til sine vogne med 30 procent rabat, hvis bare vognen, som skal opgraderes, er over 15 år gammel.

Det skyldes et ønske fra den svenske producent om at forlænge levetiden på eksisterende vogne samtidig med, at trafiksikkerheden også kan øges med opgraderingerne.

Opgraderingerne er:

  • En mere tidssvarende bladfjederløsning.
  • Opgradering af træk, for at kunne klare højere hastigheder.
  • Opgradering af hydraulikbeslag, så de er tidssvarende.
  • En opgraderet lyspakke, så vognene fortsat er sikre i trafikken.
  • Opgradering af bremser.
  • Montering af nødbremse eller luftbremser.

- Vi håber, at gamle kunder tager imod chancen for at opgradere deres gamle vogne, så de matcher nutidens traktorstørrelser og krav. Man kan sige, at den kraft, som vognen bliver udsat for, når man kører med 40 kilometer i timen i stedet for 30, er fordoblet, og mange kunder kører i dag væsentligt hurtigere med vognene, end de blev bygget til, da de blev købt, siger Anders Ivarsson, der er administrerende direktør i Metsjö.