Lyt til artiklen:

Live-sending fra skrabeægsstalden hele døgnet

00:00
Hastighed: ???x
02:18

Via et kamera inde i stalden kan man nu følge hønernes liv i nogle af de første uger efter de er begyndt at lægge æg. Kameraet er sat op hos Henrik Pihl Winterø, der driver Aalundgård på Fyn. Det oplyser Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Kameraet viser skrabehønernes daglige liv og rutiner, og initiativet er en del af branchens bestræbelser på at fremvise produktionen med åbenhed og omtanke for hønernes sundhed og velfærd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er ret stolte af vores produktioner, og vi vil egentlig rigtig gerne vise frem og fortælle om produktionen. Selvom nogle producenter deltager i Åbent Landbrug og inviterer lokale skoleklasser indenfor, så bliver vi som branche nogle gange skudt i skoene, at vi er lukkede. Derfor åbner vi nu virtuelt og håber, at mange vil se med og stille spørgsmål, siger Jens Skovgaard Jensen, der er næstformand for Landbrug & Fødevarer Fjerkræ

Peter satte køerne ud: Nu er han en landets største producent af økologiske ænder

Se også:

Peter satte køerne ud: Nu er han en landets største producent af økologiske ænder

Han oplyser, at på grund af strenge hygiejnekrav og risikoen for sygdomme som salmonella og fugleinfluenza, er fysisk adgang til skrabeægsstalde begrænset.

- Vi ved, at mange har forskellige forestillinger om, hvordan en moderne ægproduktion foregår. Nogen forestiller sig, at det er mere idyllisk, end det er. Andre det modsatte. Vi håber, at livesendingen kan være med til at nuancere forestillingen, siger Jens Skovgaard Jensen.

Skrabeægsproducenten, Henrik Pihl Winterø, ser frem til at invitere indenfor i sine stalde.

- Det er en genial mulighed, hvor folk i alle aldre kan 'besøge' stalden uden at bringe smitte ind til hønerne, så de bliver syge, og uden at skabe uro i stalden, så de bliver utrygge eller stressede. Mine medarbejdere og jeg kan hermed fortsætte med at passe mine høner, som vi plejer, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Livestreamingen fortsætter indtil tirsdag den 31. oktober. Hønerne kan i hele perioden opleves via livestreamingen på hønsestalden.dk. Kameraet sidder, så man både kan se hønerne bevæge sig rundt i etagesystemet, støvbade på gulvet og gå ind i redekasserne, når de skal lægge æg.