Lyt til artiklen:

Frugtbart samarbejde mellem skovvirksomheder

00:00
Hastighed: ???x
03:23

Den 1. maj i år skiftede skovvirksomheden Brdr Willemoes navn til Willemoes Skovservice A/S.

Det skete i forbindelse med, at Haderup Skovservice A/S købte halvdelen af Brdr Willemoes, som var ejet af brødrene Bjørn og Rolf Willemoes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Begge firmaer fortsætter under deres selvstændige navne.

Det nye samarbejde betyder, at firmaernes maskinkapacitet kan udnyttes fuldt ud, og at logistikken med skovarbejdet vil kunne fungere helt optimalt.

- Det betyder meget for os at få en medspiller som Willemoes, så vi sammen kan stå stærkere på markedet, siger indehaver af Haderup Skovservice, Dann Handberg Madsen.

Store fordele

For begge virksomheder vil der desuden være stordriftsfordele inden for indkøb og økonomi, og firmaerne har allerede fælles administration.

Hertil kommer, at de to firmaer i det daglige kan hjælpe hinanden med flere forskellige arbejdsopgaver, hvor der er mulighed for at trække på begge firmaers medarbejdere, ligesom der kan være hjælp at hente i forbindelse med sygdom og i ferier.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For firmaernes kunder betyder det nye samarbejde, at de kan have bestilt Haderup Skovservice til at udføre en opgave, men at der kan stå Willemoes Skovservice på maskinen og på medarbejderen, der møder op.

rich-media-3
Det nye samarbejde betyder, at firmaernes maskinkapacitet kan udnyttes fuldt ud. Pressefoto.

Højere miljøkrav

Udover de fordele omkring logistikken og den større maskinpark giver, så er der også en anden og væsentlig grund til det nye samarbejde.

Begge virksomheder er nemlig helt på det rene med, at der fremover vil komme højere miljøkrav til maskiner og større krav til certificering og sporbarhed indenfor skovbrug.

- Vi mærker en stigende interesse for bæredygtig skov og større sporbarhed og dermed at leve op til certificeringskravene, og her kan vi helt klart hjælpe hinanden, siger Dann Handberg.

Bjørn Willemoes supplerer:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Med dette samarbejde udnytter vi bedre hinandens kompetencer og resurser og derved yde en rigtig god service ved kunderne. Sammenlægningen af administrationen betyder også, at jeg kan koncentrere mig om driften på maskinerne og mindre omkring den stadig stigende administrationsbyrde, siger Bjørn Willemoes, der fortsætter som daglig leder af Willemoes Skovservice A/S.

Begge firmaer har specialiseret sig indenfor skovbrug og har mange års erfaring, men samarbejdet åbner også nye muligheder.

- Jeg ser en stor fordel i, at Dann også ejer Feldborg Savværk, og vi derved internt selv kan omsætte de produkter, vi køber ved kunderne. Det optimerer både vores egne resurser, men giver også en bedre afregning ved kunderne, siger Bjørn Willemoes.

- Jeg tror på, at vi med denne model er godt rustet til fremtiden.

rich-media-5
Pezzolato flishugger trukket af en Claas Xerion traktor. Pressefoto.

Tilfredse medarbejdere

Haderup Skovservice, der har hjemme i Haderup, har 16 ansatte, og Willemoes Skovservice, Ikast, har 20 medarbejdere, og hele holdet har allerede væres ammen på skovmesse for at lære hinanden at kende. Og begge firmaers medarbejdere har ifølge Bjørn Willemoes taget godt imod det nye samarbejde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vores medarbejdere har taget rigtig godt imod nyheden omkring fusioneringen og glæder sig til det fremtidige samarbejde, siger han.