Lyt til artiklen:

Enige meterologer: Regn, regn og mere regn

00:00
Hastighed: ???x
01:25

Onsdag kan mange være vågnet op til ikke bare regn men også lyden af torden. I løbet af natten har et kraftigt regnvejr bevæget sig til Danmark sydfra, og det har fået DMI til at varsle kraftig regn og lokale skybrud på hele Sjælland med øer samt Fyn.

Kraftig regn er defineret ved at der falder mere end 24 millimeter på 6 timer og skybrud er defineret ved at der falder mere end 15 millimeter på 30 minutter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Frem til onsdag middag forventes der dog store forskelle i nedbørsmængderne. Lokalt kan der falde mellem 25 og 35 millimeter, og andre steder vil der kun falde mellem 2 og 10 millimeter.

Hos TV2 Vejret supplerer de op med, at der normalt falder 66 millimeter på en hel juli, og at der desuden også kan komme hagl i løbet af onsdagen.

Tager man DMI´s syvdøgnsudsigt er der også udsigt til regn hist og her frem til mandag. Dog er der mere usikkert i hvilke mængder vandet kommer.

"Det er sikkert at vi får en periode med ustadigt vejr, men det er usikkert hvor meget regn og torden der kommer", skriver DMI.

Med andre ord er det en god ide at holde skarpt øje med vejrtjenesterne, hvis man har planer om at bjerge afgrøder fra sine marker i de kommende dage.