Lyt til artiklen:

Tre dages sommerfest for landbruget

00:00
Hastighed: ???x
02:02

Landsskuet betegner sig selv som landets førende husdyrudstilling, hvor der konkurreres om de bedste placeringer for både katte, kaniner, fjerkræ, geder, får heste og køer - afsluttende lørdag med kåring af koen med titlen Miss Danmark.

Skuets formand, Kristian Gade fremhæver skuet som en sommerfest for landbruget og livet på landet, og han fremhæver det fællesskab, som er overalt på pladsen, som også rummer 750 enheder på den campingpladsen, der er en del af landsskuepladsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og han benyttede besøg af fødevareminister Rasmus Prehn (S) og L&F-formand Søren Søndergaard til at minde dem om, at de begge skal varetage en dagsorden, der handler om at sikre et udviklende og bæredygtigt dansk landbrug fremadrettet med et globalt klimamæssigt, bæredygtigt og ikke mindst konkurrencedygtigt aspekt.

På den baggrund glædede han sig over den brede politisk landbrugsaftale, der blev landet i efteråret. Han kaldte den ligefrem fantastisk.

- Noget af det allervigtigste, set med en vestjysk landmands øjne i denne aftale er, at dansk landbrug skal udvikles og ikke afvikles, - det giver mening. Og til dig Rasmus Prehn vil jeg gerne lige gratulere med, at du er så privilegeret at være minister for det mest livsbekræftende ministerium, nemlig for os der skaffer mad og drikke til familien Danmark, samt en stor eksport med tilhørende indtægt. - Derudover har vi landmænd altid været, og er stadig omstillings- og forandringsparate, og det er der inderligt brug for i forbindelse med implementering af både vandplaner, Grøn Omstilling og så videre, sagde han.

Og så sendte han et ønske med ministeren om at bruge landbrugets omstillings- og forandringsparathed.

- Men lad vær at misbruge det. Vi er klar til det meste, når det giver mening, sagde Kristian Gade og opfordrede ministeren til at bruge Søren Søndergård som sparringspartner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er sikker på, at du allerede ved, at han er både klog og ordentlig, sagde Kristian Gade direkte til Rasmus Prehn.