Lyt til artiklen:

Løsningen er også landbruget

00:00
Hastighed: ???x
01:53

Dansk landbrug er ikke et sort erhverv, men er derimod en stor del af løsningen på fremtidens klimaudfordringer.

Sådan lød et af hovedbudskaberne fra Agri Nords generalforsamling i går, hvor både formand for Agri Nord Carl Christian Pedersen og Landbrug & Fødevarers formand Søren Søndergaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi skal gøre op med billedet af landbruget som et kulsort erhverv. Virkeligheden er, at land- bruget hvert eneste år sparer samfundet for tonsvis af CO2-udledning. At vi i Danmark har nogen af verdens dygtigste landmænd og en af verdens mindste klimaaftryk på vores landbrugsproduktion. Det fortjener erhvervet at få kredit for, sagde Carl Christian Pedersen i sin formandsberetning.

Det synspunkt bakkede aftenens gæstetaler Søren Søndergaard - Vi har et landbrug i absolut verdensklasse og med mindst mulig klima- påvirkning, så derfor har vi også et stort ansvar.

Agri Nord klar til fremtiden

Rådgivningen i Agri Nord er klar til at understøtte fremtidens fødevareproducenter, og her kommer bæredygtighed til at spille en central rolle.

- Uanset om man hedder Mærsk, Danske Bank eller Agri Nord, så bliver digitalisering, specialiseret rådgivning og bæredygtighed tre af de absolutte nøgleparametre for fremtiden. Det er Agri Nord klar til og er klare fokuspunkter i strategien, sagde administrerende direktør, Kim Koch.

Kim Koch fremlagde også et regnskab for Agri Nords med et resultat på godt 5,5 millioner, hvoraf de 3,4 millioner tilbagebetales til medlemmerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Genvalg

Der var genvalg til Carl Christian Pedersen som formand for en treårig periode. Hvor tre bestyrelsesmedlemmer Jens Verner Pedersen og Lars Tolstrup, blev genvalgt. Lars Olsen ikke ønskede genvalg, og dermed takkede af efter ti års indsats i be- styrelsen. I hans sted blev Merete Dalgaard valgt ind.