Danske DLG og svenske Lantmännen bebuder nu en udbygning af deres eksisterende samarbejde på landbrugsområdet med et nyt 50-50 joint venture, Lantmännen DLG International (LDI).

Formålet med det nye selskab er at udbygge positionen inden for de eksisterende markeder og forretningsområder, hvor DLG og Lantmännen i dag har et stærkt samarbejde, samt at udvide på nye - primært europæiske - markeder ved at samle ekspansionskraften i ét selskab. Samarbejdet i LDI omfatter ligeledes muligheden for udvikling af nye og opkøb af relaterede forretningsområder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Europas elite

De to landmandsejede selskaber, DLG og Lantmännen, udgør til sammen Europas absolutte elite målt på omsætning og indtjening. Det nye selskab skal drives i fællesskab mellem repræsentanter fra de to selskabers koncerndirektioner samt de to bestyrelsesformænd.

- Lantmännen og DLG samarbejder i forvejen på en lang række markeder i Europa, men med dannelsen af LDI vil vi have en helt anden tyngde til at bryde igennem på nye markeder og styrke positionen der, hvor vi allerede samarbejder, udtaler DLG's koncernchef Kristian Hundebøll.

- Det helt grundlæggende ved dette samarbejde er, at vor samlede størrelse og tyngde skal komme begge selskabers ejere og kunder til gode. Samlet vil DLG og Lantmännen stå bedre - også som en indkøber med global tyngde, udtaler Per Olof Nyman, VD og koncernchef i Lantmännen.

Det styrkede samarbejde har ikke indflydelse på hjemmemarkederne, hvor Lantmännen og DLG vil agere som hidtil.