Svend Nygaard, Glejbjerg, blev i foråret selvstændig landmand, og nu efter seks måneder må han erkende, at livet som selvstændig ikke kan kombineres med posten som formand for LandboUngdom.

- Det piner mig dybt, at jeg er nødt til at stoppe som formand, men det er ikke fair over for foreningen at have en formand, der ikke når de opgaver, som han har påtaget sig. Efter jeg blev selvstændig har der simpelthen ikke været nok timer i døgnet til at løse opgaver i LandboUngdoms regi og i min virksomhed, desværre. Derfor har jeg spurgt landsledelsen, om jeg kunne blive fritaget fra formandsposten nu. Jeg har haft en fantastisk spændende tid som formand, og er 100 procent LU'er i hjertet, fortæller Svend Nygaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han fortsætter som menigt medlem af LandboUngdoms ledelse frem til Årsmødet i april 2016, hvor Svend Nygaards valgperiode udløber.

Næstformand Peter Kock er blevet udpeget af landsledelsen til at overtage formandsposten frem til Årsmødet, hvor formandsposten er på valg.

Peter Kock er 24 år og fra Kerteminde. Han har siddet i landsledelsen i to år, og deltaget i bestyrelsesarbejde i de seneste syv år.

- Jeg har påtaget mig opgaven, da jeg synes, det er vigtigt, at LandboUngdom har en aktiv, tilgængelig og synlig formand. Jeg har stor respekt for den indsats Svend Nygaard har bidraget med, og respekterer hans valg om nu at koncentrere sig om sit landbrug. Heldigvis har landsledelsen allerede udstukket de emner, som der skal arbejdes med frem til Årsmødet, så det skal vi sammen færdiggøre. Desuden havde vi i forvejen uddelegeret en del opgaver, da vi i foråret konstituerede os med to næstformænd. Jeg fastholder de opgaver, jeg har som næstformand og får så formandsopgaverne oven i hatten, siger Peter Kock, som i 2014 blev færdig som Agrarøkonom, og nu arbejder som forsøgsassistent hos Agrolab.