På en stribe af sommerens dyrskue præsenterer Claas deres Arion 400-serie. Marketingchef for Claas hos den danske Claas-importør LMB, Morten Nørtoft Jørgensen, forklarer, at der i alt kommer til at turnerere seks Arion 400-traktorer på dyrskuerne, hvor der er Claas-forhandlere repræsenteret. De seks traktorer bliver fordelt med to på hvert skue, hvoraf den ene er udstyret med Panoramic-kabine og frontlæsser.

Specialtraktor

På to af årets dyrskue - i henholdsvis Aabenraa og i Horsens - er den ene af de to Arion 400 en helt speciel model, som LMB har lånt af Claas i Tyskland. Den specielle traktor er hvid med betegnelsen Arion 123456. Morten Nørtoft Jørgensen forklarer, at den markerer at Claas siden 2003 (hvor man begyndte at producere traktorer) har produceret mere end 120.000 styk. Talkombinationen 1-2-3-4-5-6 kommer sig af at Claas har kørt en demoturné i seks lande - heriblandt Danmark - med denne traktor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Altmulig-maskine

Claas lancerede sidste år en ny Arion 400 serie med seks modeller fra 90 til 140 hk (max effekt). Det er den første traktorserie i denne hestekraftklasse som opfylde Tier 4 final (Stage VI) emissionskravene.

Den nye Arion 400 er ifølge Morten Nørtoft Jørgensen en meget alsidig traktor, men den har dog sin spidskompetence som gårdens altmulig-maskine. Derfor er den også specielt velegnet som frontlæssertraktor.

Guldmedalje

Morten Nørtoft Jørgensen fremhæver især Panoramic-kabinen, som giver et udsyn til frontlæsseren som ingen anden traktor på markedet. Panoramic-kabinen høstede en ud af kun to uddelte guldmedaljer på maskinmessen SIMA i Paris i februar.

Morten Nørtoft Jørgensen fremhæver også multifunktionsjoysticket, som har mange betjeningsmuligheder, som ellers kun ses i større traktorserie, samt den store hydraulik kapacitet på 60, 98 eller 110 liter (sidstnævnte som LS) uafhængig af transmission og styretøj.