Det er fortsat muligt at hyre udenlandske fodermestre og driftsledere. Det ligger fast efter en bred, politisk aftale om international rekruttering er blevet indgået.

Oprindeligt så det ud til, at regeringen ville sætte en stopper for brugen af udenlandske fodermestre og driftsleder, men sådan gik det ikke.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har arbejdet hårdt på at bevare begge ordninger, og heldigvis er forslaget blevet mere spiseligt, end da det blev fremlagt første gang. Der er en lang række stillinger, hvor der bare ikke er danskere som står i kø, så for hele erhvervet havde det været særdeles svært, hvis de her ordninger var blevet lukket ned, siger Lone Andersen, viceformand i Landbrug & Fødevarer.

Til gengæld er Landbrug & Fødevarer skuffet over, at praktikantordningen er blevet forringet.

Blandt andet er varigheden på praktikopholdet sænket fra 18 til 12 måneder.

- Vi har virkelig arbejdet hårdt for at forklare, at eleven lærer en masse i de sidste seks måneder især om ledelse, som bliver mere og mere vigtigt i vores erhverv, og at det også er gevinster for landmanden ved at have 18 måneders praktik. Nu må vi arbejde videre med de nye krav, som forringer vores muligheder, men dog ikke fjerne praktikanterne fuldstændigt, som der var lagt op til, siger Lone Andersen.