Da Realdanias kampagne "Fremtidens landbrugsbyggeri" blev søsat i 2006, havde større landbrugsbedrifter, ændrede produktionsformer og skærpede konkurrencevilkår rykket radikalt ved tidligere traditioner og normer for landbrugsbyggeri.

- Med kampagnen ønskede Realdania derfor at sætte fokus på nytænkning af landbrugsbyggeriet. Ikke alene i relation til kravene om fleksibilitet, effektivitet og hensyn til miljø og dyrevelfærd, men også til den arkitektoniske udformning og sammenhængen med de landskabelige og kulturmiljømæssige værdier, skriver Realdania i en invitation til et afslutningsevent for kampagnen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fynsk gods bliver rammen

Kampagnen afsluttes med en begivenhed på Bramstrup Gods lidt uden for Odense fredag den 15. november.

- Landmænd, entreprenører, arkitekter, landskabsarkitekter, brancheorganisationer, myndigheder, leverandører og andre med interesse for landbrugsbyggeri inviteres til dialog om, hvordan vi også i fremtiden kan bruge og forankre den viden, kampagnen har genereret, skriver Realdania.

Samtidig lancerer Realdania et erfaringskatalog, som skal være med til at øge videndelingen mellem landmænd, arkitekter, entreprenører og kommuner om fremtidens landbrugsbyggeri. Håbet er, at erfaringskataloget kan inspirere de forskellige aktører til at prøve nye muligheder og løsninger i deres fremtidige projekter.