Der er ikke sparet på løftehøjden ved de nye minilæssere fra Norcar, som kan nå op i 3,3 meters højde. Den mindste model, a60, kom ud tidligere på året og var med på Langesømessen den 15. august.

- I forhold til sin størrelse kan den løfte meget højt, bedyrer administrerende direktør Stig Nielsen fra Norcar Group i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Firmaet er klar med to større modeller i serien til messen Have & Landskab i Slagelse den 28.-30. august. Modellerne a72 og a75 har samme format, men større kraft end den mindste. De største er udstyret med firecylindrede motorer fra Kubota på henholdsvis 37 og 45 hestekræfter, mens a60'eren har tre cylindre og 26,4 hestekræfter.

Mink-læsser

Minilæsseren er lige som mange andre af Norcars produkter udviklet med særligt henblik på minkbranchen, idet den størrelsesmæssigt passer godt til de smalle gange på en minkfarm.

Bygge- og anlægsbranchen samt det øvrige landbrug har imidlertid også taget godt imod minilæsseren, understreger Stig Nielsen.

- Vi satser primært på minkbranchen, men mange andre har også pladsproblemer, så vi sælger til flere forskellige sektorer. Også fordi det er en multimaskine, som kan køre med alle typer redskaber, fortæller han.

Der findes over 100 redskaber til minilæsseren, hvoraf udmugningsgreb, pallegaffel, ballespyd og skovle er de mest solgte.