Allerede dagen inden Fjerritslev Dyrskue bliver der livlig aktivitet i Fjerritslev by.

Dyrskuet skydes nemlig i gang med forprang, som traditionelt er handel på torvet før et marked. Det foregår foran Brugsen fredag den 11. maj klokken 13.00-15.00. Her er alle velkomne, og man kan for eksempel deltage i konkurrencen om at gætte vægt og alder på en ko.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dagen efter er der lagt op til en festlig og dyrerig dag for store og små fra både land og by. Til dettes års dyrskue er alle dyrekategorierne flot repræsenteret.

Især kødkvæg har en pæn fremgang i antal tilmeldte dyr, som i år er 70 dyr mod sidste års 58. Også malkekvæg og heste bliver rigt repræsenteret på dyrskuet med henholdsvis 34 malkekvæg og 30 heste. Endelig er der tilmeldt 10 får.

Alle dyr bliver bedømt at professionelle dommere, og alle er velkomne til at komme og se de mange flotte dyr, når de bliver mønstret og præmieret i den store ring.

Udover de mange dyr indtager 22 maskin- og erhvervsudstillere også dyrskuepladsen i Fjerritslev.

I år holder borgmester Mogens Gade åbningstalen på dyrskuet klokken 9.00.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kunst og leg

Der bliver også mulighed for at se, hvordan det går for sig, når billedkunstneren Henrik Westergaard arbejder med sin kunst.

I løbet af lørdagen vil han nemlig udforme en træskulptur, som tager afsæt i noget, som de fleste lokale vil kunne nikke genkendende til. Hvad det er, forbliver en hemmelighed frem til dyrskuet. En heldig gæst på dyrskuet kan vinde træfiguren på sin indgangsbillet.

I Det Aktive Hjørne kan børnene få en fornøjelig dag, hvor de for eksempel kan deltage i konkurrencer i pedaltraktortræk og rebslagning, og de kan bage pandekager over bål. Der kommer også en ansigtsmaler og dekorerer de børn, der har lyst. Derudover er det også en hoppeborg, hvor de kan boltre sig.

Det er LandboNord, der sammen med de mange frivillige kræfter, står bag dyrskuet.