Danmarks Naturfredningsforening ønsker en mere ekstensiv landbrugsdrift, men samtidig skal der være økonomisk balance. Også for landbruget.

Det slår foreningens præsident Ella Maria Bisschop-Larsen fast ved Natur- og Landbrugskommissionens åbningskonference i dag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vores anbefaling til Kommissionen er, at der skabes sorte tal på bundlinien for både natur og landbrug, siger Ella Bischoff-Larsen og understreger, at vi bliver nødt til at gøre op med devisen "mere af det samme".

Hun er opmærksom på, at det bliver et lagt sejt træk. Derfor er det vigtigt, at kommissionen kommer frem til et ærligt regnskab, der kan arbejdes med i de kommende år.

- Vi ønsker, at en del af Danmark udlægges til ekstensiv drift. Det vil være godt for naturen og den økologiske afsætning er god fremdrift, siger hun og foreslår samtidig, at landbrugets satser på højværdiafgrøder på de intensivt dyrkede arealer.

- Forskning og udvikling i den retning bør styrkes, mener hun.

Bioenergi ønsker DN primært at hente fra skovene. Hvis den kommer fra landbrugsjorden må det ifølge DN-præsidenten ikke ske på bekostning af fødevareproduktionen og naturen. For at forebygge det, foreslår DN, at der fastsættes en bæredygtighedsvurdering af fremtidens biomasse - uanset om det bruges til energi eller andre formål.