En kundeforespørgsel hos Yding Smedie har ført til, at den østjyske maskinhandler har fået forhandlingen af det hollandske firma, Konings maskiner i Danmark og Norge.

- Det var en kunde, der efterlyste en læggemaskine til tre rækker, fordi tre rækker passer bedre til hans øvrige maskiner end to- eller fire-rækkers maskiner, som er det almindelige, fortæller Leif Jensen, sælger af specialmaskiner hos Yding Smedie.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi kontaktede flere producenter af kartoffellæggere, men det var kun Koning, der var interesseret i at udvikle maskinen til tre rækker, og det førte videre til en drøftelse af forhandlingen af Konings maskiner.

- Konings kartoffel- og løglæggere er velkendte på det danske marked, men Koning ønskede en ny forhandler. Vi har fået forhandlingen af hele Konings sortiment, men det er i første omgang kartoffel- og løglæggerne, der er interessante for vore kunder.

- Konings kartoffellægger er den bedste maskine på markedet til udlægning af forspirede kartofler. Det er gummifingrene til fordeling og nedlægning i renderne, der er skånsom ved spirerne, forklarer Leif Jensen.

Kartoffellæggeren til tre rækker forventes at være på markedet til næste års kartoffelsæson. Det vil være grønsagsavlere, der efterspørger den nye kartoffellægger, fordi det så vil passe med andre afgrøder som gulerødder og kål.

- Så vil grønsagsavlerne kunne køre med samme sporvidde i alle afgrøderne, siger Leif Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Norge et vigtigt marked for specialmaskiner

Yding Smedie præsenterede kartoffeludlæggeren fra Koning på sin temadag i fredag, hvor der ellers var fokus på radrensning. Temadagen samlede omkring 300 interesserede, heraf flere fra Norge og Sverige, hvor Yding Smedie har en pæn afsætning af specialmaskiner.

Den udstillede kartoffeludlægger er i øvrigt solgt til en norsk kunde, og Norge er blevet et vigtigt marked for den østjyske maskinhandler, der afsætter en tredjedel af sine specialmaskiner på det norske marked.