Torsdag den 4. oktober er der mulighed for at se en række kartoffelmaskiner i arbejde hos kartoffelavler Søren V. Pedersen, Damholtvej 1 i Bording. Flere maskinhandlere og importører er gået sammen om at vise et udvalg af deres maskiner til kartoffelbranchen.

Arrangementet indledes med kaffe klokken 9.30, og dagen forventes at blive rundet af klokken 15.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I løbet af formiddagen gennemgås de mange maskiner, der bliver mulighed for at se i arbejde. Det drejer sig blandt andet om stenstrenglæggere, radrensere og forskelligt optageudstyr.

Desuden deltager kartoffelkonsulenter fra Heden & Fjorden samt Carl Heiselberg, der er formand for den nydannede interesseorganisation for kartoffelbranchen, Danske Kartofler. De vil alle besvare faglige spørgsmål i forbindelse med frokosten.

Aftopper og renser

Blandt de deltagende virksomheder er Yding Smedie, som medbringer to maskiner. Den ene er til at aftoppe kartoffeltoppe, og den anden er til mekanisk renholdelse.

Aftopperen er en Struik-aftopper model 4LKFT 75, som er en firerækket aftopper, der både kan bag- og frontmonteres. Den klipper toppene/stænglerne helt i småstykker og efterlader materialet i bunden af kammene. Den kan arbejde med høj hastighed og med et lille kraftforbrug, så selv traktorer fra 70 hestekræfter kan køre med den. Den fås fra to til otte rækker.

Den anden maskine fra Yding er en Einböck Rollstar stjernerullerenser med kamstrigler. Den fås fra to til 12 rækker og kan enten front- eller bagmonteres.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Danmarkspremiere

Kragmann kommer til demonstrationen med fire maskiner. Der bliver danmarkspremiere på en helt ny firerækket WM-frilægger model VRA 3000.

Desuden vises en torækket WM-kartoffeloptager - en WM 8500, der har variabel front. På denne model kan optageenheden udskiftes, så der også kan optages frilagte kartofler. Det er en operation, som ifølge salgschef Erik Hermansen, Kragmann, kun varer 15 minutter.

Desuden viser Kragmann en otterækket WM Falcon-kartoffellægger samt en WM Rockstar stenstrenglægger.

Bedplov

Det tredje firma, som viser maskiner ved arrangementet i Bording, er H. Andersen A/S.

Firmaet viser i marken en Standen Pearson Unistar stenstrenglægger og en Standen Pearson bedplov.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Desuden kæres med en AVR torækket kartoffeloptager og en AVR Kartoffelrenser.

Endelig medbringer H. Andersen en Structural kartoffellægger, som blot udstilles i forbindelse med arrangementet.