1. januar trådte de nye EU-regler for burhøns i kraft. Reglerne betyder, at burhøns nu skal have mere plads, en siddepind, en rede og adgang til at støvbade. 

- Det er naturligvis positivt, at man med de nye regler har erkendt, at burhøns lever under yderst kritisable forhold. Desværre er det som om, at man er gået i stå her, siger Pernille Fraas Johnsen, dyrevelfærdschef i Dyrenes Beskyttelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De nye regler er nemlig ifølge Dyrenes Beskyttelse kun marginale forbedringer og langt fra ambitiøse nok.

- Det er korrekt, at hønsene får mere plads, men slet ikke nok. De nye regler giver hønsene 150 kvadratcentimeter mere plads. Det svarer altså til størrelsen på et postkort, siger Pernille Fraas Johnsen, der forklarer, at en burhøne før de nye regler havde, hvad der svarer til et A4-ark af plads. 

- Nu får hønsene så et A4-ark plus et postkort. Og selvom der nu også er en siddepind og en rede, så er det stadig et liv i et trådnetbur, stablet i store haller med kunstigt lys, ingen adgang til naturen og så lidt plads, at hønsene ikke kan folde vingerne ud. Næbene bliver også fortsat trimmet, så hønsene ikke kan plukke hinanden, siger Pernille Fraas Johnsen og konstaterer:

- Et liv som burhøne er nok et af de mest kummerlige dyreliv, man kan forestille sig. Her kan man virkelig tale om en produktion, der i den grad ser på dyr som produktionsenheder og ikke levende væsener.