Dong Energy håber at kunne få en bedre økonomi i sin andengenerations bioethanol-produktion ved at kombinere anlægget med verdens største biogasanlæg og et lokalt kraft-varme-værk. Det skriver ing.dk.

Derfor er selskabet gået med i et samarbejde med en række vestjyske aktører omkring det såkaldte 'Maabjerg Energy Concept', som bliver verdens største biogasanlæg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I konsortiet, som tæller to forsyningsselskaber og et affaldsselskab, vil man frem til udgangen af 2012 undersøge, hvordan biogasanlæg, kraft-varme-værk, bioethanolproduktion samt et affaldsværk på enzymer og en brintproduktion kan give af synergi til hinanden og især til bioethanol-produktionen: 

- Ideen er at gøre andengenerations bioethanol billigere, fordi vi kan anvende biproduktet melasse i biogasanlægget og lignin fra processen i et ombygget kraft-varme-værk, siger Thomas Dalsgaard, direktør i Dong Energy New Biosolutions, til ing.dk.

Han erkender dog, at produktionen nok stadig vil være afhængig af en form for offentligt tilskud for at løbe rundt.

- Når selv velkonsoliderede teknologier som for eksempel landvindmøller får tilskud, så er det vel ikke mærkeligt, at en helt ny teknologi som denne her også behøver en form for støtte i en periode, siger han.