Nu er det slut med kommunernes mulighed for at overdrage kommunale vandløb til private lodsejere. 

Tirsdag vedtog et flertal i Folketinget bestående af Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance nemlig en lov om ændring af vandløb. Oppositionen stemte imod. Det skriver Altinget.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Miljøministerens hensigt med loven er at undgå, at kommuner nedklassificerer offentlige vandløb til private af besparelseshensyn og på den måde overdrager udgiften til vedligeholdelsen til private lodsejere.

- Der er ikke rimeligt, at lodsejere pludselig bliver pålagt en udgift til vedligeholdelse, fordi kommunerne skal spare, og derfor har vi presset på for at få loven igennem, siger Jørn Dohrmann (DF), som glæder sig over vedtagelsen, til Altinget.dk.

I kommunerne er man langt mindre tilfredse med loven. KL fremhæver, at der i kommunerne både er tale om at op- og nedklassificere vandløb, således at de sammenlagte kommuner får ensartede standarder. KL fremhæver desuden, at loven vil gøre det vanskeligere at leve op til statens vandplaner.

De miljøkrav, som kommunerne stilles over for i de kommende vandplaner, nødvendiggør en harmonisering af vandløbenes status, således at kommunen bedre kan styre indsatsen i forhold til at opnå god økologisk tilstand.