Nyheder

DanBred udbetaler årets resultat til leverandørerne

9. nov. 2018 | Indrykket af DANBRED

En stor del af 2018 har været præget af lav notering og høje foderpriser.

Del artiklen:

En stor del af 2018 har været præget af lav notering og høje foderpriser, hvilket bl.a. har påvirket priserne på avlsdyr negativt. For mange avlsdyrsleverandører har det sat indtjening og bundlinje under pres. Nu kan leverandørerne i DanBred dog se frem til, at selskabet sender ca. 15 millioner kroner tilbage til sine leverandører – endda tidligere end beregnet.

Konjunkturmæssigt har det været et usædvanligt hårdt år. Ikke kun for DanBreds leverandører, men for sektoren generelt. Derfor sender DanBred ca. 15 millioner kroner for året (heraf ca. 11 millioner kroner aconto nu), svarende til det forventede årsresultat, tilbage til de omkring 65 leverandører.

– I DanBred har vi sat nogle rammebetingelser i forhold til leverandører, priser og hele vores setup. Det gælder selvfølgelig begge veje, og derfor er vi også tilfredse med, at vi nu kan tilbagebetale et tocifret millionbeløb til vores leverandører, forklarer Thomas Muurmann Henriksen, adm. direktør i DanBred.

Normalt ville et overskud i stedet for være med til at styrke DanBreds egenkapital, men Thomas Muurmann Henriksen fortæller, at der har været andre hensyn at tage denne gang efter det historisk dårlige år i landbrugs- og fødevaresektoren.

– I DanBred har vi sat nogle rammebetingelser i forhold til leverandører, priser og hele vores setup. Det gælder selvfølgelig begge veje, og derfor er vi også tilfredse med, at vi nu kan tilbagebetale et tocifret millionbeløb til vores leverandører.

Thomas Muurmann Henriksen

– Vores leverandører er vores eksistensgrundlag, og vi lytter selvfølgelig til dem, når de udtrykker bekymring om den finansielle situation efter et svært år. Derfor har vi i DanBred valgt at fremskynde udbetalingen af den råvarebonus, som under normale omstændigheder først ville blive udbetalt i første kvartal af 2019, hvor årsresultatet endeligt ville være opgjort, siger Thomas Muurmann Henriksen.

2019 bliver bedre

Selvom det ikke i år bliver til en styrkelse af egenkapitalen for DanBred, er det en optimistisk Thomas Muurmann Henriksen, der så småt kan gøre status på 2018. Her er det blevet til flere vigtige og strategiske handler, og tendensen med udvidelse af markedsandele på verdensplan ser ud til at fortsætte i 2019.

– Vi kunne bestemt godt have ønsket os, at DanBreds første driftsår var afviklet under bedre konjunkturer i svinesektoren, men jeg er fortrøstningsfuld hvad angår 2019. I et år med svære omstændigheder og betingelser for erhvervet har vi alligevel formået at skabe et rimeligt indtjeningsgrundlag for virksomheden. På samme tid har vi ekspanderet og åbnet nye markeder. Vores internationale profil er støt stigende, hvilket ikke kun gavner vores forretning, men i lige så høj grad vores leverandører. Det bestyrker min tro på, at 2019 vil blive et bedre år, siger Thomas Muurmann Henriksen afslutningsvis.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

reklame