Der er plads til forbedring, når man ser på energiudnyttelsen af foderet hos kvierne, som ofte står lidt i skyggen af malkekøerne.

Kvier udgør en betydelig investering på malkekvægsbedrifter. I hverdagens omkostningsjagt og jagten på den høje ydelse kan kvierne nemt blive en overset gruppe, og en gruppe der må nøjes med det, der ikke er godt nok til køerne.

Alt afhængig af omkostninger til foder, kapacitetsomkostninger og forretning af ungdyrstald koster det 6.000-9.000 kroner at producere en Jersey-kælvekvie og 9.000-12.000 kroner at producere en kælvekvie af stor race. For at få et afkast af denne investering kræver det, at vi får lavet nogle kvier med en god holdbarhed, det vil sige, at de helst skal have en god tilvækst, undgå sygdomme gennem hele opdrætsperioden, blive med kalv hurtigt og kælve uden besvær ved 22-24 måneders alderen.

...Det overordnede mål i opdræt af kvier er at minimere omkostningerne og samtidig maksimere afkastet af de afholdte udgifter....

Det overordnede mål i opdræt af kvier er at minimere omkostningerne og samtidig maksimere afkastet af de afholdte udgifter.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind